HTML

Woohoo, USA!

USA ösztöndíjamról szóló blog

Friss topikok

  • MoonTiger: Látod drága, már csak neked kell egy amerikai milliomost kifognod :) Aki remélhetőleg másfél héten... (2011.09.19. 20:34) Szept. 18. Vasárnap
  • FrostySilver: @mizrolist: Végülis csak nem használom azt a nevemet. xD (2011.09.17. 16:49) Szept. 12. Hétfő
  • FrostySilver: @MoonTiger: Igen, ezek eléggé amerikaiak. :) (2011.09.10. 05:21) Szept. 7. Szerda

Címkék

Heti blog...

2011.09.17. 16:25 FrostySilver

Megint nincs időm semmire, szar ez a hét óra. Nagyon korán kéne kelni.

A minap meg a kutyám is elment, szóval nem sok kedvem volt írkálni...

Kedd: voltunk a St. Jude Hospitalban. Ez egy kórház tumoros gyerekeknek. Nagyon szép és modern volt minden, és rengetegen dolgoznak benne. Igyekeznek boldogságot sugározni - pld. a kórház nyitásakor 4% volt a túlélési arány. Így alig kódorgott olyan a folyosókon, aki nem dolgozó volt, ez nagyon deprimáló volt. Ezért csak egyetlenegy kávézó van az egész hodályban, hogy ott találkozhat beteg, családtag és dolgozó is. A kórház egyébként csak adományokból tartja fent magát, és sztárok is adományoznak, többek között Jennifer Anniston, Morgan Freeman és Robin Williams is. Az átlagos arány itt 2 betegre egy nővér, de volt 1-1 arány, és a legsúlyosabbaknál 2(!) nővér jut egy betegre.

*********

Szerda: LB-vel volt óránk. Ő az a fekete professzor, aki a Semmelweisre is jött előadást tartani. Jó fej amúgy, de halál unalmas volt az előadás. :D Medicare-ről és Medicaidről volt szó, az amcsi biztosítási rendszerről.

Ezután elmentünk a Med nevű kórházba, Brad Boucher kísért. Ez egy szuper trauma kórház. Kinézetre nem olyan gazdag, mint a St. Jude, inkább úgy nézett ki, mint a Vészhelyzet kórháza. Egy rövid megbeszélés után körbevezettek minket, láttunk fekvőbetegeket is, de semmit sem közelről. Rezidensekkel is találkoztunk, elmondván, hogy miket csinálnak... Hát, simán le voltunk pipálva. xD

Az arány itt 2 beteg egy nővérre.

Láttunk Pixy programmal működő gyógyszeradagló automatát is, ami kiválogatja, kinek mi kell, bár a pénteki modernebb volt...

Este megnéztük a Nyomorultakat musicalben. Nagyon messzire ültünk (olcsó jegy), szóval látni nem lehetett, a szöveget meg én nem értettem, mivel hogy énekelve volt. :) Úgy kb silabizáltam ki, hol járunk.

*******

Csütörtök: Parenterális laborban voltunk. Érdekes, csak mint általában, kicsit macerás a fertőtlenítés. Kaptunk köpenyt, hajhálót, kesztyűt, és a cipőre húzandó nájlont.

Ampullákat töltöttünk, és zártunk le - aki merte :) - itt is lánggal kell, bár egyszerűbb mint otthon, de azért kell kézügyezség.

Azután sterilen lezártunk pár üveget, az nem volt nagy dolog. Láttunk sterilező berendezéseket, és a levegő szennyezettségét mérő táptalajokat. A fém és egyéb szennyezéseket külön kütyüvel mérik.

Este BBQ partyn voltunk, és szerintem itt is fáztam meg. A hotel tetején volt. A kaja szar volt. xD Legalábbis, én még nem ettem jó barbecue-t. A nyers és az égetett hús keveréke.

******

Péntek: Veterán kórház. Mert itt külön van. Kinézetre kb olyan, mint a Med, de a törvények egész mások. Nem vonatkoznak rá Tennessee-i törvények, saját szabályok szerint él, és külön vizsgát kell letenni, hogy itt lehessen dolgozni, viszont elég egyetlen vizsga, és az USA-n belül bármelyik VA (veterán)-ban lehet dolgozni. Csak azok kapnak itt ellátást, akik szolgáltak a hadseregben.

A gyógyszerészek elég jó helyzetben vannak itt, van prescription authority, szinte csak narkotikumokat nem írhatnak receptre. Azért az orvosok is megnézik, de úgy jött ki, hogy az esetek nagy részében elfogadják. Jól össze tudnak dolgozni. Mondta Rawls, hogy kezdetben épp az orvosok nem akarták, hogy ilyen jogot kapjanak a gyógyszerészek, de most már rendben vannak vele.

Este Wine and Cheese partyn voltunk. Végre beszélhettem amcsikkal és feketékkel.

 

Így ennyi.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://woohoousa.blog.hu/api/trackback/id/tr653234188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása