HTML

Woohoo, USA!

USA ösztöndíjamról szóló blog

Friss topikok

  • MoonTiger: Látod drága, már csak neked kell egy amerikai milliomost kifognod :) Aki remélhetőleg másfél héten... (2011.09.19. 20:34) Szept. 18. Vasárnap
  • FrostySilver: @mizrolist: Végülis csak nem használom azt a nevemet. xD (2011.09.17. 16:49) Szept. 12. Hétfő
  • FrostySilver: @MoonTiger: Igen, ezek eléggé amerikaiak. :) (2011.09.10. 05:21) Szept. 7. Szerda

Címkék

3 napi blog

2011.09.28. 00:24 FrostySilver

Szombat:
Barbecue(BBQ) party Karin házában. A BBQ volt a legrosszabb kaja. Karin rengeteget főzött, sokféle hidegtálból lehetett választani. Azok jól sikerültek. A sütik is ízletesek lettek, és tökös vega kaja is volt, szintén finom.
Amúgy gyönyörű helyen laknak Karinék. Kb. 20 percnyi vezetéssel jutottunk oda (Joyceline vitt el a férjével - Joyceline a másik kedves fekete nő).
A környék Született Feleséges, a ház meg McLead-os. :) Szép nagy a kert, kerítés nuku, úszómedence a kert végében tó (amiben előfordulhatnak piranhák meg krokodilok... ez mondjuk nem tudom, mennyire igaz... Mindenesetre a tóban nem fürdött senki... :) . A medencében igen (Gozde, Ági, meg a japán fiúk). Amúgy elég hideg volt a víz, még ha a levegő annyira nem is.
2-től 7-ig tartott a buli. Sok fényképet csináltunk, betegre ettük magunkat. :) Aztán hazafelé lerobbant Joyceline-ék kocsija... Ott álltunk, 5 csaj az autópálya mellett, este. Izgi volt! :D Kis ideig eltartott, míg lett másik kocsi, végül Joyceline-nal mentünk haza. Szegény legalább százszor bocsánatot kért, pedig egyáltalán nem volt gáz, sőt, legalább el tudtunk beszélgetni vele. :)


Vasárnap:
Újabb ellébecolt nap. A bemutatóval szórakoztunk (a lányoké még nincs kész, meg össze is kell rakni a négyet), mostunk, boltoltunk. Délután (megint) hallottuk azt a borzalmas szirénát, amit a minap is. Megtudtuk, hogy viharjelző, torneádót észleltek Memphis közelében.
Egy pillanatra láttuk is az ablakból Anikóval. Kék volt, szóval nyilván nagyon távol lehetett, és olyan gyorsan elhaladt, hogy mire előszedtem a fényképezőt, eltűnt. Azután még a tetőre is felmentünk (a hülye magyarok, pár hülye amcsi társaságában :), de nem láttunk már semmit. Úgyhogy be kellett érnünk a pár másodperccel. Estére házibulit rendeztünk. Rendeltünk pizzát - ami borzalmas művelet volt... xD Mariann persze megint óriási feneket kerített ennek is, szóval kb. 1 óra volt csak a pizzaválasztás. Aztán a telefonálás idesózta nekem. :P ÉS annyira röhögőgörcs volt mindenkin (oké, rajtam is :), hogy attól tartottam, hogy füveseknek néznek minket, és ki se hozzák... De megkaptuk. Azt mondjuk már csak telefonálás után mondtam el a többieknek, hogy "odaát" a feta sajtot először pepperóninak értették...
Meghívtuk a törököket és a thai-okat is (Reni és "Funny" jött), a jappok kihúzták magukat (ebből is). Karaokéztünk, és mindenki mutatott zenéket a saját országából. A végén még török és thai táncot is tanultunk. :)


Hétfő:
Immunizációs óra Fosterrel. Amit vártunk, ahhoz képest egész jó volt. Igyekezett interaktívvá tenni az órát, nem csak kiállni és beszélni. 3 órás volt, de elrepült.
Délután: A szokásos Intro to Pharmacy. Ez viszont most dögunalom volt, kávéval is alig bírtam ébren maradni.
Utána elmentünk a Civil Rights Museumba. Érdekesebb lett, mint vártam. Szerencsékre éppen jött egy turistacsoport, akiket körbevezetett egy múzeumi dolgozó, ahová Anikóval beépítettük magunkat. ^^ Nagyon jó volt a stílusa a pasinak, elmondta az érdekességeket, és még "színészkedtünk" is. Ugyanekkor történt, hogy ténylegesen átéreztem először, miről szól a Titok c. könyv...
Egy ~70-es évekbeli kávézóasztalhoz ültetett embereket, akiket random választott ki a tömegből (egy feketét, egy fehéret). Pár pillanatra nem tudom miért, de csak arra gondoltam, hogy "ha engem választ, ha engem választ..."
És kiválasztott.
Nos, rájöttem, hogy így lehet bevonzani akaratlanul a rossz dolgokat. Ez persze nem volt rossz, de én nem akartam kifejezetten odaülni, mégis így sikerült. :)
A színészkedés lényege pedig az volt, hogy ugye egy asztalnál ültünk: feketék, és fehérek, a vezető meg rávette a többieket, hogy olyanokat kiabáljanak, hogy
"Menjetek el!"
Mi meg nem mentünk. :) Ez egyébként egy diákmozgalom volt anno, amit eljátszottunk.
Láttuk a helyet is, ahol lelőtték Martin Luther Kinget. Azt hiszem, itt mindenki eléggé átszellemült.
A végén külön megkérdeztem a pasit (ez a kérdés forrott bennem végig, és ez volt az elsődleges oka annak, hogy elvegyültünk a csoporban), mert láttam egy NAACP (Nationak Association for the Advancement of Coloured People = ők a jó fiúk :) autót, aminek a tervezése kísértetiesen hasonlított a Ku Klux Klán korábbi viseletéhez. Annyira kedves/lelkes (amelyik tetszik) volt a pasi, hogy visszajött velem a múzeum elejére, hogy mutassam meg a konkrét képet. Végül azt válaszolta, hogy azért, mert mindenki figyelmét fel akarták hívni magukra, a fehérekét is, meg a feketékét is. A pasi meg is dícsért, hogy milyen jó kérdés, még sosem tette föl senki. :D

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://woohoousa.blog.hu/api/trackback/id/tr733261635

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása